Секции

27 April 2024 05:23

Съдът остави 4-ма от фалшификаторите в ареста

Пловдивският Районен съд гледа мерките за неотклонение на 45-годишният полицай Боян Кабашки и четиримата му съучастници.

За Кабашки, както и за Рангел Сарийски, Борис Ябълков, Христо Лозев и Васил Гайдаджийски, на възраст между 43 и 60 години, прокуратурата поиска най-тежката мярка „задържане под стража“.

Групата им е дейставла на територията на Пловдив, Самоков, Карлово и Ихтиман, като срещу 10 хиляди евро са продавали фалшивите лични карти на граждани на Турция, Албания и Тунис, за да влизат в ЕС.

Прокурор Светослава Пенчева обоснова своето искане пред съда, като изтъкна, че обвиняемите са действали заедно и ако бъдат на свобода, могат да извършат и друго престъпление.

Адвокатът на полицая Кабашки Атанас Павлов изтъкна защо подзащитният му не заслужава най-тежката мярка за неотклонение: той е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес, на който винаги може да бъде открит.

Иначе пред съда 45-годишният полицай от сектор Миграция Боян Кабашки изтъкна, че е самотен родител на 14-годишно момиче и иска по-лека мярка, за да може да се грижи за непълнолетната си дъщеря.

Адвокат Александър Попчев, защитник на 43-годишният Лозев, каза, че подзащитният му дори не познава останалите от групата и призова прокуратурата да работи по европейски, а не да иска само най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът постанови най-тежката мярка задържане под стража на четирима от задържаните, само Рангел Сарийски е с домашен арест, тъй като има нужда от лечение след като изкарал инсулт.

/Източник информация и снимка: Радио Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче