Секции

04 March 2021 23:53

731 нарушения на скоростта, 24-ма са с отнети книжки при ударна полицейска проверка по пътищата на Пловдивско

При ударна полицейска проверка през изминалите 24 часа на водачи на МПС в Пловдив и областта, 24-ма са с отнети книжки, 14 са задържани, а за да прикрият нарушения, двама млади мъже са предложили подкуп на проверяващите.

При поредната акция на пътя, която цели ограничаване на пътнотранспортния травматизъм, служители на ОД на МВР Пловдив са проверили 1097 МПС и 1274 лица. Униформените са установили 1596 нарушения, като 17 от тях са криминални. 14 са задържаните лица.

С оглед избягване на наказателни преследване за извършените нарушения, двама от водачите- мъже на 26 и 28 години, шофирали в Пловдив и в Хисаря, предложили подкуп на проверяващите. Лицата са задържани в ареста.

Установени да шофират под въздействие на алкохол са 4 водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 3.24 промила. За шофиране под въздействие на наркотични вещества - амфетамин и канабис са задържани 8 лица, а по случаите са образувани бързи производства.

В резултат на проверките 24 от водачите са с отнети шофьорски книжки, дерегистрирани са 12 МПС, а други 11 превозни средства са спрени от движение.

За различни нарушения по ЗДвП в хода на акцията са съставени 183 акта, а наложените глоби по фиш са 256 бр.

10 от водачите, проверени на пътя, са били неправоспособни.

За нередовни пътни документи са санкционирани 97 от проверените, а в 94 от случаите водачи и пътници на МПС са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска.

46 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 23 без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Наложените санкции по ЗдВП са 353 броя, като само две от тях са извършени от пешеходци.

Установените нарушения на скоростните режими са 731 броя.

/Снимка 1: интернет; снимка 2: МВР/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче