Секции

19 April 2024 04:43

Ремонтират част от пътя до Южната индустриална зона край Карлово през април

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе на 22 януари работна среща с директора на Областно пътно управление Пловдив – инж. Йордан Калев. Той информира, че започналите преди дни превантивни ремонтни дейности на участъка село Певците – Карлово, част от главен път I-6, ще приключат в рамките на следващите три месеца. Ако обаче метеорологичните условия не са благоприятни за работа, е възможно срокът да бъде удължен.

Д-р Кабаиванов и директорът на Областно пътно управление обсъдиха и въпроса за монтиране на електрически стълбове с диодно осветление на четири участъка: от разклона на с. Певците до с. Иганово, между Сопот и Карлово, от Карлово до разклона за квартал Сушица и от входа на с. Васил Левски до връзката с републиканските пътища I-6 /Подбалкански/ и III-641 /за Пловдив/. Ще бъде подписан договор между Община Карлово и Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, по силата на който АПИ ще монтира стълбовете и осветителните тела и ще ги поддържа в рамките на техния гаранционен срок, а Общината ще заплаща консумираната електроенергия като улично осветление.

По време на срещата бе коментиран и предстоящият основен ремонт на отсечката от улица „Индустриална“, която е собственост на АПИ. Инженер Калев съобщи, че ремонтът ще бъде извършен през м. април тази година.

Във връзка с ремонтните дейности, Община Карлово напомня на собствениците на имоти и търговски обекти, разположени край двата главни пътя I-6 и II-64, че е необходимо да внесат документи в Областно пътно управление с цел изграждане на пътни връзки към път I-6 и път II-64.

/Снимка: wikimapia.org/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче