Секции

04 May 2024 06:08

Почетоха паметта на генерал-майор Нейко Ненов

Днес пред паметната плоча на генерал-майор Нейко Ненов в район Карлово на 61 Стрямска механизирана бригада беше проведен ритуал по почитане на неговата памет. В мероприятието взеха участие военнослужещи от управлението и формированията на бригадата и военния духов оркестър.

Възпоменателни слова по случай шест години от смъртта на генерал-майор Ненов произнесоха бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61 механизирана бригада и синът му Станимир Ненов. Ритуалът завърши с поднасяне на цветя от командира бригадата, съпругата на генерал-майор Ненов, синът му със съпругата си, г-жа Петя Найденова – директор на дирекция „Хуманитарни и социални дейности” в община Карлово, негови приятели и военнослужещи.

Мероприятието се проведе при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки, съгласно въведената извънредна епидемична обстановка в страната с решение на Министерски съвет.

Генерал-майор Нейко Ненов е роден на 18.11.1961 г. в ямболското село Трънково. Произведен е в първо офицерско звание през 1985 г. след завършване на Висше военно училище „Васил Левски“ – Велико Търново.

В продължение на 29 години военна служба, генерал-майор Ненов последователно преминава през всички командни длъжности от командир на взвод до заместник-началник на отбраната. Службата му е преминала в гарнизоните Болярово, Стара Загора, Карлово София и в Република Румъния, Република Турция, Ислямска република Афганистан и Република Полша.

/Информация и снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче