Секции

19 April 2024 06:30

Каракачанов: Или Македония ще води честен диалог с България, или можем да си водим диалог следващите 28 години по начина, по който го водеха с Гърция

Скопие зад гърба ни обясняваше на Европа и на НАТО, че като сме пречили на Македония да влезе в ЕС, сме обслужвали сръбските и руските интереси - коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов в Карлово. То се видя кой какви интереси обслужва- каза още той. По думите му, в Македония все още е забранено да изричаш думата българин, не се чества и българският празник 3 март, когато и тя през 1878 година получава своята свобода.

"Македония се държи все едно България кандидатства за членство и се опитва с един назидателен тон да дава оценки и препоръки на ЕС. Ние не желаем следващите поколения в Македония да бъдат възпитавани в омраза към българите и България"- подчерта Каракачанов.



„В Скопие погрешно смятат, че след няколко месеца ще се случат други неща – примерно, че ще се смени председателството на ЕС и начело ще застане Словения, която като балканска държава е по-заинтересована да развие този процес.



Другото, на което разчитат, е, че в България ще се промени политическата конфигурация, че в САЩ ще има нова администрация и, едва ли не, някой от Щатите или от Европа ще притисне бъдещото българско правителство и то ще клекне. Мисля, че за пореден път се лъжат дълбоко“ – каза Каракачанов.



Той изтъкна, че по темата Македония 84 процента от българското население е на едно мнение. "Или Македония ще води честен диалог с България, или можем да си водим диалог следващите 28 години, по начина по който го водеха с Гърция."



Припомняме, че вицепремиерът Каракачанов остро критикува правителството на Зоран Заев и най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ, че работят за засилване на сръбското влияние в Северна Македония. Неговата реакция бе провокирана от решението на македонските власти да върнат сръбския език в учебните програми и да отворят Сръбски културен център в Скопие.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий