Секции

24 April 2024 11:37

Карлово ще отбележи възпоменателно 148 години от гибелта на Васил Левски

Карлово ще отбележи възпоменателно 148 години от гибелта на Васил Левски.

На 15 февруари от 17:30 часа в Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ – ще бъде представена изложбата „Моето творчество, вдъхновено от личността на Апостола“ на рисунки на ученици от СУ“Васил Левски“.

На 16 февруари от 14 часа в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово ще бъде представена книгата на доц. Маргарита Златарева „Юридически поглед към процеса на Васил Дякон Левски“ и сборника „Левски пред съда на Портата“.

На 17 февруари от 11 часа в Исторически музей – Карлово ще бъде представена фотодокументалната изложба „150 години от откриването на Карловското петокласно мъжко училище“. От 17:30 часа в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово ще има литературна вечер за представяне на класираните творби в конкурс „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние го обръщаме“.

На 18 февруари от 16:30 часа в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово ще бъде представена филмовата импресия „Апостоле на моята вяра“. От 18 часа на площад “Васил Левски“ е възпоменателната церемония по повод 148 години от гибелта на Апостола на свободата.

На 19 февруари от 9 часа в храм „Успение Света Богородица“ ще се проведе архиерейска Света литургия и панихида в памет на Апостола. От 11 часа на площад „Васил Левски“ е възпоменателният митинг-поклонение. Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Апостола и ще има шествие до родната му къща. След това ще се проведе в Националния музей в града връчването на наградата на комитет „Васил Левски“-Карлово.

Основен организатор на възпоменателното честване на 148 години от гибелта на Васил Левски е Община Карлово. Съорганизатори на програмата са НМ“Васил Левски“, Фондация „Васил Левски“, 61-ва Стрямска механизирана бригада, СУ“Васил Левски“, НЧ“Васил Левски 1861г.“-Карлово и Исторически музей-Карлово.

Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче