Секции

04 March 2021 01:51

Борисов: От първи март отваряме ресторантите

След две седмици заведенията и ресторантите отново ще посрещат клиенти, обеща премиерът Бойко Борисов. В Исперих той обяви и че в по-малките училища и населени места децата ще се върнат в класните стаи без да се налага да се редуват, както е в София и големите градове.

Борисов благодари на лекарите у нас за борбата им с коронавируса и гарантира, че до 28 февруари ще получат допълнителните възнаграждения за работата на първа линия. А директорът на болницата в Исперих д-р Абдуллах Заргар изрази признателност – за помощта към лечебното заведение и за бързата реакция на правителството и възможността да получи българско гражданство и да остане да работи у нас.

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че ако има отново натиск на пациенти, здравната система е подготвена.

Министър-председателят припомни, че правителството отпусна 50 млн. лева през 2020 година на лечебните заведения, които поддържат 50% от леглата си за лечение на COVID-19. От тези средства болницата в Исперих е получила близо половин милион лева. А след посещението си в Исперих премиерът отиде в Разград, където специално внимание ще бъде отделено на строителството на църкви и джамии, за да има етническа толерантност.

В неделя премиерът посети и Добрич, където огледа новоремонтирания булевард „Добруджа“. Преди дни правителството отпусна 1,5 млн. лв. за подобряване на пътната инфраструктура града.

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче