Секции

16 May 2022 22:27

Вълнуващ спектакъл на възпитаници на ДГ“Първи юни“ почита най-великия българин Васил Левски (видео)

Възпитаниците от 4-та група „Пчелица“ на ДГ“Първи юни“ в Карлово представиха тематичния спектакъл „Васил Левски – най-великият българин“.

С впечатляващите си изпълнения на родолюбиви стихотворения, песни и танци, те показаха истинската си обич и преклонение пред България.„Ето ме, аз съм България! Вървя по земята от тринадесет века“- рецитираха децата, „Аз имам житата на Добруджа и дъхавите ливади на Родопите. Дунав и Черно море целуват бреговете ми.“

Малчуганите развълнуваха с думите „Седем века сме били поробени, роби никога не сме били“ и представиха кратки възстановки на важни моменти от националната ни история.„Най-скъпи му бяха родина, майка и свобода“- декламираха за Васил Левски възпитаниците на ДГ“Първи юни“в Карлово. „За свобода и правда цял народ изправил...“, „За република чиста и свята беше дълго говорил в мрак дълбок…“, „Никога пред никоя беда не се уплаши самият Апостол“- горди споделяха те.Децата разказаха за революционната дейност на Левски, който пита: Защо неговите съотечественици са толкова тъжни и мрачни, кога ще изгонят турския поробител и да бъдат радостни. Те припомниха, че той е помагал на измъчените хора от народа, които имали несигурност за утрешния си ден.Децата завършиха затрогващия си спектакъл с признанието: Моя България, моя страна, моя прекрасна родна земя, ти си единствена на света.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Да обясняваш на някого какво означава даден символ е като да му казваш как трябва да го кара да се чувства музиката.


Дан Браун