Секции

08 March 2021 02:28

Посветиха уникална изложба на 150-годишнината от откриването на Карловското петокласно мъжко училище

Уникална фотодокументална изложба, посветена на 150-годишнината от откриването на Карловското петокласно мъжко училище, бе представена в Историческия музей в града.

В навечерието на 148 години от гибелта на Апостола, екипът му се спира неслучайно на тази тема. Левски е бил неповторим учител, а карловци помнят, че в това това училище са се образовали най-верните му съратници в революционното дело тук.

Директорът на музей Мария Деянова припомни, че Карловското петокласно мъжко училище има своя съществен принос в просветителството през Възраждането, в развитието на българската книжовност и във възстановяването на независимата ни държава след Освобождението.

В изложбата са представени оригинални учебници по отделни общообразователни предмети, учебни пособия, снимки и други интересни документи.

От името на Община Карлово Петя Найденова-началник отдел „Образование, култура и туризъм“, подари на Историческия музей изданието „Енциклопедистът Богоров“ на Стоян Георгиев - носител за 2020 година на едноименната Национална награда за чистота на българския език.

Изложбата ще продължи до края на март.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче