Секции

28 March 2024 13:27

Гирлянд на славата и много цветя в чест на Левски в Карлово (видео)

Възпоменателното отбелязване на 148-та годишнина от героичната гибел на Апостола на свободата продължи и днес в родното му Карлово. Панихида за Дякон Игнатий отслужи Негово преосвещенство Знеполски епископ Арсений заедно с карловски духовници в църквата „Успение на Света Богородица“.

На площад „Васил Левски" дойдоха мнозина, за да сведат глави пред живота и делото на най-свидния син на България в традиционния митинг- поклонение.

Петокласникът Петър Цанков развълнува всички с прочувствената си рецитация на одата „Левски“ от „Епопея на забравените“ на Иван Вазов. Той е ученик в СУ“Васил Левски“. Дванадесетокласничката Ева Караиванова представи есето си, което е победител в традиционния конкурс на училището. Формация „Български гласове“ с диригент Йосиф Герджиков впечатли с уникалните си изпълнения на родолюбиви песни.



В знак на признателност на паметника на Апостола на свободата бяха поднесени гирлянд на славата, венци и много цветя.

Възпоменателното отбелязване на 148 години от героичната гибел на великия и неповторим българин завърши с шествие до родната му къща и връчването на Наградата на карловския комитет „Васил Левски“. Неин носител тази година е Виктория Трифонова, възпитаник и абитуриент на СУ“Васил Левски“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче