Секции

20 April 2024 08:55

ВАС гледа делото на калояновския кмет на 31-ви март

Върховният административен съд е насрочил за 31 март дело по жалба на кмета на Калояново Георги Георгиев. Това съобщи на сайта си ЦИК, позовавайки се на председателя на ОИК Калояново.

Георгиев обжалва решението на Пловдивския администативен съд, с което се отменя отказа на ОИК да прекрати кметските му пълномощия заради влязла в сила условна присъда за шофиране под влиянието на наркотик.

Припомням, че след споразумение с прокуратурата, той получи от Районния съд миналия ноември присъда за шофиране след употреба на наркотик от 3 години условно, 400 лв. глоба и отнемане на книжката за година и половина. Георгиев обаче поиска нов процес, тъй като твърди, че на предишния е станал жертва на манипулация и целенасочена провокация от адвоката си.

Той предприе тази стъпка, понеже след споразумението и условната присъда, която е наказателна, трябваше да напусне поста кмет на Калояново. На 18 февруари Пловдивският Апелативен съд излезе с окончателно решение, с което остави без уважение искането на кмета за възобновяване на наказателното дело срещу него.

/Източник информация и снимка: Радио Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче