Секции

15 April 2021 21:32

На живо първи в България пеят участниците на сцената на „Песенна палитра“

Националният конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“ впечатли отново с нестихваща креативност, с висок професионализъм и с много обич към талантите на България.

„Последни на живо през 2020 и сега първи на сцена през 2021 ще се представят приятелите на конкурса“- каза за Karlovo.tv неговият директор и ръководител на ВГ“Карловойс“ Анита Илиева.

Музикалната надпревара се организира и провежда за седма поредна година в града на Апостола. В навечерието на 3-ти март-Националния празник на България, на сцената на конкурса винаги се изпълнява песен на български език.

Над 1500 деца са се представили на нея през последните години. Конкурсът има изключително висок рейтинг и авторитет в музикалните среди.

Интересът и тази година е голям, въпреки усложнената обстановка. След онлайн етапа, днес на живо в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово ще се представят най-добрите от първия етап участници и ще се "борят" за големите награди на „Песенна палитра“.

Седемчленно професионално жури в състав: Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Ефтим Чакъров, Емил Струнджев. Асен Митев, Антония Маркова и Петър Алексиев, ще оценява талантливите изпълнители.

Награда подготвя и младежкото жури, в което участват отличени деца и младежи от миналогодишното издание на конкурса. Това са Емин Ал-Джунейд от София, Дани Илиева от Карлово, Надежда Ковачева от Панагюрище, Максим Ялнъзов от Варна, Виктория Димова от Пловдив и Вяра Василева от Сопот.

Събитието ще се проведе при спазване на необходимите противоепидемични мерки.

Днес Ви питаме:

Успяваме ли да съхраняваме българските народни традиции и обичаи?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче