Секции

24 April 2024 06:55

Община Сопот не дължи наложените финансови корекции по воден проект

Община Сопот защити своя интерес в съдебно дело, което Министерство на околната среда и водите заведе по Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Делото се води заради наложени финансови корекции на управляващия орган във връзка с изпълнението на проект „Комплексно почистване на водите на гр. Сопот чрез реконструкция и модернизация на канализационните мрежи и съоръжения, подмяна на амортизираната водопреносна мрежа, изграждане на нов резервоар за питейна вода и основен водопровод, свързващ го с водоснабдителната мрежа на гр. Сопот, строителство и пречиствателни станции за питейна и битово отпадни води с довеждащи колектори”. Договорът за изпълнение между община Сопот и Оперативна програма „Околна среда и водите 2007 – 2013 г.“ е сключен на 12.01.2009 г.

След дълги съдебни битки и разглеждане на казуса на последна инстанция Върховният административен съд на Република България постанови, че община Сопот не дължи сумите по наложените финансови корекции, а МОСВ трябва да заплати на община Сопот сумата от 9930, 13 лв. разноски по делото. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче