Секции

20 April 2024 10:44

Отпадане на мерките: Ресторантите отново са отворени

От днес отпадат част от противоепидемичните мерки. Отварят ресторантите, игралните зали и казината. Разрешават се екскурзиите и извънкласните дейности.

От днес ресторантите отварят врати след като три месеца останаха затворени заради пандемията. Те ще работят до 23:00 часа и с 50% от капацитета си, а на една маса няма да могат да се събират повече от 6 души. Въпреки ограниченията заведенията се подготвяха за работа с радост и надежда.

Синхрон Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията: „Подготвяме се в момента. Така е и в цялата страна. Много са обнадеждени колегите и се радваме, че най-после може да отворим. Това беше най-важното и единствено изискване за нас“

Работа възобновяват и игралните зали и казината. Възстановява се провеждането на екскурзии в страната. Отпадат и ограниченията за присъствени занятия за учениците със сензорни увреждания, както и за децата, посещаващи езикови центрове и школи. Разрешават се груповите извънкласни дейности. Задължително остава спазването на дистанция от 1,5 м., както и носенето на предпазна маска. Помещенията трябва да се проветряват и дезинфекцират на всеки час.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Мисленето е най-трудната работа, която съществува, вероятно това е причината толкова малко хора да се залавят с нея.


Хенри Форд