Секции

25 April 2024 22:43

С издигане на националното знаме започна честването в Карлово на 143 години от Освобождението на България (видео)

Точно в 10 часа на пл.“20-ти юли“ с издигане на българското знаме под звуците на националния химн започна официалното честване на 143-тата годишнина от Освобождението на страната ни от османско владичество.

Има дати в нашата история, които ни правят горди. Дати, свързани със саможертвата и героизма за свободата на отечеството, каза в словото си зам.-кметът Антон Минев. Той отбеляза, че на 3 март 1878 година бе подписан Санстефанският мирен договор и бе поставена основата на съвременната българска държава. За осъществяването на този идеал много достойни хора дадоха живота си. Днес трябва да пазим техните завети и да бъдем единни, за да устоим на превратностите на съвременната епоха, подчерта Минев.

На церемонията присъстваха ръководството на общината, народни представители, общински съветници, военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и много граждани.

В знак на признателност пред подвига на загиналите воини бяха поднесени венци и цветя на паметника на ген. Павел Карцов.

В празничната програма по повод 3-март се включиха възпитаници на СУ“Христо Проданов“, СУ“Васил Левски“, Вокална група „Карловойс“ при Военния клуб и Детска Фолклорна Формация „Розова долина“ при карловското читалище.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер