Секции

19 March 2024 06:17

Прокуратурата подхвана трима мъже, подхвърлили пари в полицейски коли, за да не бъдат глобени

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава нови три бързи производства за предложени подкупи на полицейски служители от трима мъже, двама от които водачи на автомобил, за да не бъдат санкционирани. Престъпленията са квалифицирани по чл. 304а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 2 март 2021 г., около 23,15 часа, в гр. Първомай, за проверка бил спрян лек автомобил, марка БМВ, управляван от П.У., на 37 г. Той заявил, че е бил употребил алкохол и за да не бъде санкциониран, оставил 100 лева в багажника на служебната кола. При тестването на П.У. с техническо средство „Алкотест Дрегер“, уредът отчел 0,7 промила алкохол в издишания въздух.

Отново на 2 март 2021 г,. в с. Крушево, обл. Пловдив, бил спрян за проверка водач на лек автомобил, марка „Мерцедес“. Техническото средство отчело 0,89 промила алкохол в издишания въздух на 42 -годишния Г.К. За да не бъде глобен, той подхвърлил 150 лева в патрулния автомобил.

На 4 март 2021 г., около 2 ч., в с. Скутаре, обл. Пловдив, З.Н., на 50 г., криминално проявен, подхвърлил 20 лева в служебен полицейски автомобил,за да не му бъде извършена проверка на личните документи.

И в трите случая полицейските служители не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства.

Първият от тях е задържан за срок от 72-часа с постановление на дежурен прокурор, спрямо вторият е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 500 лв., а третият, към момента, е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е лишаване от свобода от 2 до 10 години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева. Активното разследването по делата продължава, като бързите производства ще приключат в законноустановения срок.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче