Секции

01 May 2024 06:04

Ученици и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на крумовското училище

Второкласници от ОУ"Христо Ботев" в село Крумово, община Родопи, участваха в открит урок по безопасност на движението и показаха своите знания за правилата на пътя- съобщават от Пресцентъра на МВР-Пловдив. С демонстрации те разиграха реални ситуации на пътното платно, а заедно с инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“ Пловдив, коментираха действията на своите връстници.

В края на урока петокласници от клуб „Млади еколози“ на учебното заведение, заедно със своите учители и служители на полицията, засадиха дръвче-символ на бъдещето. Закупените от директора на областната дирекция на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев дръвчета ще бъдат засаждани в двора на всяко учебно заведение, в което служители на полицията изнасят урок по безопасност на движението и ще напомнят на подрастващите за грижата към човешкия живот. Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот" , бе даден само преди няколко седмици от директора на пловдивската полиция.

С личен труд в инициативата се включиха и ученици от професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване ”Христо Ботев” в град Пловдив. В часовете по практика те изработиха дървени табелки с формата на знак „СТОП“, на които е изписано посланието от кампанията на пловдивската полиция.

/Снимка: Пресцентър на МВР-Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче