Секции

25 April 2024 04:30

На електронната платформа his.bg може да се запази дата и час за ваксиниране

Готов е регистърът, през който всеки желаещ може да се запише за ваксинация в избран от него ден, час и място. През платформата his.bg, която е част от Националната здравно информационна система, може да се избира и ваксина – дали да е РНК, или аденовирусна, каквито до момента са одобрените, както и да се свали предварително документът за информирано съгласие.

На представянето стана ясно, че регистърът обхваща само ваксинационните центрове, но не и личните лекари. Причината е, че те имат различна организация на работа.

Четири са стъпките, които трябва да направи всеки, който иска да запази час за ваксинация.

Първо се попълват личните данни. Избраната дата и час могат да се получат на посочен имейл или SMS. Системата проверява данните преди да се даде достъп до следващите стъпки. Втората е избор на ваксина. Като има опция да отбележите, че няма конкретни предпочитания за препарат. Трето е изборът на ваксинационен център. Четвъртата стъпка е определянето на часа. Часовите диапазони са през десет минути, в зависимост от заетостта на избрания ваксинационен център. 24 часа преди ваксинацитята се получава напомнящ SMS за избрания час.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче