Секции

15 April 2021 21:47

Минимум 10 заявления от карантинирани трябват за създаване на мобилна секция

До 31 март е срокът за подаване на заявления за гласуване в мобилна избирателна секция за хората под карантина, съобщиха от ЦИК. Над 63 хил. българи зад граница са заявили желанието си да гласуват, а една от партиите, регистрирани за участие в изборите, е заличена от бюлетината.

Минимум 10 заявления за гласуване на парламентарния вот от карантинирани лица, ще са нужни за създаване на мобилна избирателна секция. Това стана ясно по време на редовния брифинг на ЦИК. Заявленията се подават в съответната районна или общинска администрация в срок до 10 дни преди вота или най-късно до 31 март – 4 дни преди датата изборите. А мобилните избирателни секции трябва да бъдат формирани най-късно до 1 април след направена справка в съответната РЗИ, че лицата действително са под карантина. Заявления може да се подават лично или чрез пълномощник по пощата, факс, имейл или през електронна форма на сайта на администрацията, ако има такава възможност.

Над 63 500 наши сънародници в чужбина вече са заявили желанието си да гласуват на изборите за парламент. Традиционно, най-много са заявленията, подадени в Турция – почти 15 000, следвани от Великобритания с 12 000 и Германия с 9500. От ЦИК уточниха, че независимо къде е подадено искането за гласуване, вотът може да бъде даден във всяка разкрита секция.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Успяваме ли да съхраняваме българските народни традиции и обичаи?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Погледни назад, къде си бил, за да разбереш накъде отиваш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота