Секции

15 April 2021 20:56

918 нарушения установи полицията само за 6 часа по пътищата в Пловдивско

Само за 6 часа от провелата се вчера полицейска акция по линия контрол на пешеходци, неспазващи светлинна сигнализация бяха проверени 866 водачи на МПС и 117 пешеходци. Това информират от Пресцентъра на МВР-Пловдив. Проверяващите са констатирали 918 нарушения, извършени от водачи и пътници по пътищата на Пловдивска област, за които органите на реда са взели административно отношение.

227 са съставените фишове за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, а актовете са 79. Установените случаи на извършени нарушения от пешеходци са 91, а 8 от съставените актове са за неспазване на светлинни сигнали на светофарната уредба и внезапно излизане на пътното платно от страна на пешеходци. 83 са глобите по фиш за пресичане на необозначени за целта места. Нарушенията на водачи, отнели предимството на пешеходци са 12.

Само един от проверените водачи зад волана е бил неправоспособен, а шестима са ползвалите телефон по време на управление. 22 ма от шофьорите са санкционирани заради непоставени обезопасителни колани. Само четирима са останалите без шофьорски книжки, заради неплатени глоби по предишни нарушения.

При 11 от проверените превозни средства са установени различни технически неизправности, а 27 са съставените фишове за нередовни пътни документи. Фишовете за неправилно паркиране или престой са 34 броя. Установено е, че 15 от водачите не са използвали светлини, а 62-ма са с глоби са неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри.

Чрез използваните автоматизирани технически средства и системи са установени 511 нарушения на скоростните режими.

Полицията продължава своите акции по пътищата в Пловдивско. Проверките целят подобряване безопасността на движението и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

Днес Ви питаме:

Успяваме ли да съхраняваме българските народни традиции и обичаи?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче