Секции

02 May 2024 07:21

В САЩ започна ваксинация с препарата на „Джонсън и Джонсън“

В щата Ню Йорк бе извършена първата ваксинация с препарата на „Джонсън и Джонсън“. Инжекцията бе поставена на 67-годишна жена, специалист в сферата на медиите. След като бе одобрена в края на миналата седмица, ваксината бързо бе разпратена в различни щати и градове, за да бъде включена в цялостната имунизационна кампания в Съединените щати.

Ваксината срещу коронавируса на компанията „Джонсън и Джонсън“ бе приложена на 67-годишна жена в Лонг Айлънд в Ню Йорк – за пръв път в щата. Сюзън Максуел-Тръмбъл е специалист в сферата на медиите и сред първите, получили единствената доза от ваксината на американския производител. Ваксинацията бе извършена в университетската болница „Нортуел Саут Шор“.

Сюзън Максуел-Тръмбъл – получател на ваксината на Джонсън и Джонсън

Благодарна съм много на лекарите в болница „Саут Шор“, че получих възможност да бъда ваксинирана. Направих компромис заради здравето си и избягвах да излизам навън. Сега това ще ми даде възможност да го направя.

По-рано през седмицата Максуел-Тръмбъл е претърпяла операция по смяна на тазобедрена става и пристигна за имунизацията в инвалидна количка.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че страната ще разполага с достатъчно ваксини, за да ваксинира всички възрастни граждани до края на май. „Джонсън и Джонсън“, „Пфайзер“ и „Модерна“ имат договори за доставка на 700 милиона дози от своите ваксини до средата на годината.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче