Секции

15 April 2021 21:22

Полицията подарява цветя на жените, които днес шофират на пътя

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“- информират от Пресцентъра на МВР-Пловдив. Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03 минути на осми март на един от най- оживените булеварди- „Цар Борис Трети Обединител“ в областния град.

Жени, които преминават с автомобилите си по маршрута бяха спирани от полицейски патрул, но вместо проверка на документите, пътните полицаи им честитиха 8 март и им подариха цвете в знак на уважение.

От полицията под тепетата отчитат , че броят на жените зад волана се увеличава, но в същото време те са по- внимателни и отговорни на пътя, тъй като често пъти в автомобилите си возят деца или свои близки. Не ги привличат и високите скорости, които са една от основните причини за ПТП. Друго предимство пред мъжете шофьори е тяхната дисциплинираност- рядко се качват на автомобилите след употреба на алкохол или наркотични вещества. Оказва се, че са и по- изрядни по отношение на документацията, която проверяващите на пътя изискват от тях.

Атракция за преминаващите покрай полицейския патрул, пълен с цветя, бе и поставената арт- инсталация- червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя. Обувката, която тежи близо 300 килограма и е висока малко над 3 метра, е изработена от креативната пловдивчанка Йоана Симова и колегата и Драгомир Димитров.

Поставянето и на специална подложка, изрисувана като част от пътно платно има за цел да провокира преминаващите. Чрез нея инициаторите на събитието напомнят на всички мъже водачи - да бъдат търпеливи и толерантни към жените зад волана, защото жената, на която нервно „бибкат“ с клаксон днес, утре може да е тяхната майка, съпруга или любима.

/Снимки: МВР/

Днес Ви питаме:

Успяваме ли да съхраняваме българските народни традиции и обичаи?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс