Секции

28 March 2024 20:23

Мария Бакалова спечели наградата на критиците за поддържаща женска роля

Голям успех за България – Мария Бакалова бе отличена с наградата „Изборът на критиците“ за изпълнението си във филма „Борат 2“. Призът е за поддържаща женска роля. Голямата награда на критиците заслужи драмата „Номадленд“, а Клои Жао заслужи наградата за режисура. Нов успех за българската актриса Мария Бакалова – тя спечели наградата „Изборът на критиците“ на виртуална церемония от Санта Моника, Калифорния. Призът се дава ежегодно от Американо-канадската асоциация за избор на критиците. Бакалова спечели в категорията поддържаща женска роля за изпълнението си на дъщерята на Борат Сагдиев – Тутар – във втората част на едноименния филм.

Мария Бакалова – носител на награда „Изборът на критиците“ за поддържаща роля:

„Можеш да опитваш цял живот да си подготвен да сграбчиш твоя момент, но не можеш да го направиш, ако не ти дадат шанс. Саша, ти ми даде този шанс. Благорадя ти за твърдата подкрепа и за доверието към мен.“

Даниел Калуя спечели приз за поддържаща мъжка роля за „Юда и черният Месия“, а Чадуик Боузман (посмъртно) и Кери Мълиган заслужиха наградите на критиците за главни – съответно мъжка и женска – роли. Основният приз – най-добър филм – спечели „Номадленд“ – драма за обитателите на каравана в ударената от рецесия Америка. Родената в Китай Клои Жао спечели приза за режисура за същия филм. Това дава на продукцията големи шансове за най-престижната награда в света на киното – „Оскар“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен