Секции

15 April 2021 20:30

Прокуратурата се зае с катастрофата между лек автомобил и влак на жп прелез в Скутаре

Днес, 8 март 2021 г., към 7 часа сутринта, е бил получен сигнал, че на жп прелез в с. Скутаре, община Марица, обл. Пловдив, лек автомобил, марка „Пежо 307“, управляван от 31-годишната М.Г., е преминал през линиите при спуснати бариери, при което е бил ударен от движещ се локомотив. При сблъсъка, който е бил от страната на шофьорското място, колата е изхвърчала на около 20 метра разстояние. В лекия автомобил е пътувала и друга жена, на 67 г. Веднага на място са пристигнали лекарски и полицейски екипи. Двете пострадали жени са били откарани в болницата с наранявания. 42-годишният машинистът е бил изпробван за алкохол и наркотици с техническо средство, като уредът е отчел отрицателна проба и по двата показателя. Локомотивът е пътувал в посока жп гара Пловдив.

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост са причинени телесни повреди – чл. 343 ал. 1 буква „Б“ от Наказателния кодекс.

И в момента по случая се извършват активни действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Пловдив – направен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели и др.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Успяваме ли да съхраняваме българските народни традиции и обичаи?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс