Секции

25 April 2024 03:31

Кметът на София предлага онлайн обучение за учениците от 5 до 12 клас

Учениците от 5 до 12 клас да се върнат изцяло в онлайн форма на обучение, а ресторантите да работят с намалено работно време. Това ще предложи кметът на София Йорданка Фандъкова на заседанието на Софийския щаб. Фандъкова предлага от 12 до 26 март всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали да работят до 22 часа.

Кметът на столицата предлага въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191.

Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус. Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Е, не може всеки ден да ти се случва нещо незабравимо, но пък няма да имаш и за какво да се оплакваш. ;)