Секции

19 April 2024 03:34

Отмениха всички публични събития поради задълбочаващата се ковид обстановка в Карловско (видео)

На заседание на Общинския кризисен щаб, проведено на 12.03.2021 год. във връзка със задълбочаващата се епидемична обстановка бяха взеха следните решения:

За периода от 15.03.2021 г. до 26.03.2021 г. включително, се преустановяват присъствените учебни занятия за ученици от пети до дванадесети клас в учебните заведения на територията на Община Карлово.

Детските градини и ясли продължават да работят при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Забранява се посещението на малолетните и непълнолетни лица в търговските центрове, включително такива тип МОЛ, без придружаване от техен родител, съответно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.

Забранява се посещението на малолетните и непълнолетни лица в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, без придружаване от техен родител, съответно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.

От 12.03.2021 г. до 28.03.2021 г. се преустановява провеждането на всички масови мероприятия на открито.

До 31.03.2021 г. се преустановява провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в чужбина.

Преустановяват се пътувания, екскурзии и посещения на обекти на територията на цялата страна на културните клубове на пенсионера и инвалида и самодейните състави към читалищата.Преустановява се работата на клубовете на пенсионера и инвалида.

Кметовете на кметства да създадат организация за функциониране на кооперативните пазари в съответното населено място при реализиране от земеделските производители на произведената от тях продукция (зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал) при създаване на организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от най-малко 1,5 метра между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т.ч. обществен транспорт, аптеките, лечебни и здравни заведения, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и други са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

Всички лица, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

В изпълнение решенията на Общинския кризисен щаб, Кметът на Общината издаде Заповед № РД – 191/12.03.2021 г.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче