Секции

03 May 2024 13:38

„Фейсбук“ ще маркира всички постове за ваксините

Фейсбук ще маркира всички постове за ваксините на своята платформа, като по този начин ще се бори срещу дезинформацията по тази тема. Освен това ще бъде добавен информационен портал по темата COVID-19 в социалната мрежа Инстаграм, която е собственост на технологичния гигант.

Американската технологична компания „Фейсбук“, често критикувана, че допуска дезинформация на тема ваксини на платформата си, съобщи, че е започнала да добавя уточнения към постове, които обсъждат безопасността на ваксините и скоро ще маркира по този начин всички постове на тази тема. Социалната мрежа ще започне да предлага в САЩ инструмент за информиране на потребителите къде могат да получат ваксини срещу COVID-19. Освен това се добавя информационен отдел за COVID-19 в мрежата за споделяне на снимки Инстаграм.

Крис Кокс – ръководител на продуктовия отдел на „Фейсбук“

Приемаме сериозно неверните твърдения за ваксините и ефектите от тях. Но има голяма сива област, в която някои потребители изразяват безпокойство и то се приема от други като дезинформация или като израз на съмнение. Най-доброто действие за тази сива област е да се дава авторитетна информация, да сме част от разговора, включително с участието на здравни експерти от СЗО.

Във Фейсбук и Инстаграм са маркирани всички постове, в които се обсъжда безопасността на ваксините срещу COVID-19, с текст, който уведомява потребителите, че ваксините преминават тестове за безопасност и ефикасност преди да бъдат одобрени.

В последно време Фейсбук и Инстаграм затегнаха политиката си по отношение на дезинформацията за ваксините. В двете социални мрежи обаче продължава да има акаунти, страници и групи с множество абонати, които разпространяват неверни твърдения за ваксините и лесно може да бъдат намирани с търсене на ключови думи.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче