Секции

20 May 2024 05:28

90 пациенти са преминали от началото на март през ковид отделението на карловската болница, три са само свободните легла

90 пациенти са преминали от началото на март през ковид отделението на МБАЛ“Д-р Киро Попов“ в Карлово. На 17 март заетите легла са 44 от общо 47. През ковид кабинета в лечебното заведение преминалите от началото на настоящия месец са 165 човека. Тези данни предостави управителят на болницата д-р Христо Пелев днес по време на редовното заседание на Временната комисия за Ковид обстановката към Общински съвет Карлово, оглавявана от председателя на ОбС – Доньо Тодоров. Д-р Пелев подчерта, че ситуацията се усложнява и че е наложително въвеждането на още ограничения и стриктно спазване на всички съществуващи противоепидемични мерки.

Над 400 са ваксинираните в Медицински център 1 от началото на имунизационната кампания до момента- съобщи неговият управител д-р Атанас Юнаков. Той информира, че продължават плановите имунизации и реимунизации.

Според общопрактикуващия лекар д-р Стоянка Делевска и д-р Юнаков има случаи, при които пациенти с направена първа ваксина проявяват симптоми на ковид и дават положителни PCR тестове. Медиците са категорични, че в такива ситуации не бива в никакъв случай да се прибягва до самолечение. Те допълват, че сред техните пациенти няма случаи на заболели от ковид след реимунизация.

Председателят на Временната комисия Доньо Тодоров пое ангажимент заедно с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов да съдействат чрез Националната здравноосигурителна каса за разрешаване на финансовите проблеми, свързани с лимитите и клиничните пътеки в двете здравни заведения.

/Снимка 2: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче