Секции

20 April 2024 13:48

Задържаха един от най-известните наркодилъри в Пловдивско с 200 грама кокаин

Полицията задържа едно от най-известните ъндърграунд лица- Милен Шефкена с 200 грама кокаин- съобщава Пресцентърът на ОДМВР-Пловдив. Мъжът е шофирал дрогиран, а кокаинът е иззет при последвал личен обиск от дома му.

Снощи малко преди 02:00 часа полицейски автопатрул спрял за проверка на улица "Хр. Г. Данов“ в областния град лек автомобил „Фолксваген голф“ с пловдивска регистрация. Зад волана бил 43-годишният познайник на органите на реда под тепетата- Милен Шефкенов, който пътувал заедно с друг 52-годишен криминално проявен мъж по линия кражби.

В хода на работа полицейските служители установили, че водачът няма документи за самоличност и докато извършвали проверката, неговият спътник се опитал да се освободи от наркотик, който носел в себе си- изхвърляйки 2 хартиени плика, сгънати като писма. Последвал полеви тест на водача, който реагирал положително за употреба на кокаин.

Двете лица незабавно били задържани.

Имайки предвид криминалното минало на Шефкена, свързано с наркоразпространение, в условията на неотложност е предприет обиск в жилището на дилъра на улица „Михаил Такев“. В дома, където живее и семейството му- съпругата и двете му деца, са намерени евро и левови банкноти с различен номинал, електронна везна и над 14 дози кокаин.

Видно от експертната справка иззетото количество кокаин е 200 грама.

Само преди няколко месеца Шефкена е освободен от затвора, където е излежавал присъда, отново за притежание на наркотици.

На наркопазара Шефкена е повече от 23 години. С наркотърговия започва да се занимава още през 90-те години, работейки за един от големите дилъри в Пловдив. След това влиза във война с местен "наркобарон", заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се връща под тепетата.

По случая е започнато бързо производство, което се води под наблюдение на компетентната прокуратура.

/Снимка: МВР/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче