Секции

26 April 2024 14:49

296 са свободните легла в ковид отделенията в Пловдивска област

В момента свободните легла в ковид отделенията в Пловдивска област са 296, от тях 34 интензивни- информират от Медицинския щаб. В здравните заведения в Пловдив и областта е създадена необходимата организация, за да се отговори на новата ковид вълна.

Така заболелите с вируса пациенти се обслужват от 20 болници, като 10 от тях са частни, общинските са 6 и 4 са държавните. Още преди да се стигне до влизането в сила на новите противоепидемични мерки от днес, е взето решение за увеличаване на леглата като терапевтичните са 1163, от които за интензивно лечение- 108. Вече са възстановени в пълен обем и леглата, гарантирани само за Спешна помощ, които в момента са 100. Възстановен е и графикът за хоспитализации на тежките случаи, които се нуждаят от интензивно лечение.

„В момента най-сериозно е положението в общинската болница в Карлово, екипите обаче се справят. Тежките случаи се транспортират в УМБАЛ „Свети Георги". Усложнява се ситуацията и в МБАЛ "Първомай", за които сме взели решение пациентите в тежко състояние да се поемат от УМБАЛ „Еврохоспитал" в Пловдив“ - обясняват от Щаба.

Хоспитализациите в четирите общински болници в областта от последните дни вървят наравно с тези от пловдивските. През изминалата нощ от 233 повиквания към Спешна помощ 54 са били свързани с ковид. Приети за болнично лечение са 14 души в областта и 18 в Пловдив, оставени на домашно са 22.

Лечебните заведения на територията на областта са снабдени с необходимите предпазни облекла и лични защитни средства като комуникацията с Медицинския щаб е ежедневна.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче