Секции

29 March 2024 14:46

Съдът остави в ареста петимата задържани за шпионаж

Рано тази сутрин съдът остави за постоянно в ареста и петимата задържани за шпионаж в полза на Москва. Заседанието продължи до 5 ч. тази сутрин.

Според обвинението „има достатъчно събрани доказателства“ срещу т.н. „резидент“ – Иван Илиев, бивш ръководител във Военното разузнаване, неговия бивш колега и настоящ директор на секретното деловодство в парламента Любомир Медаров, заместник-директора на дирекцията за бюджета и разходите на армията в министерството на отбраната – полковник Петър Петров и двама действащи служители на военното разузнаване.

При обиски в кабинета и дома на полковник Петър Петров са намерени документи с поверителен гриф на НАТО. Петров е на този пост от пролетта на 2017 г. Адвокатът му коментира, че решението на съда не е обосновано и ще го обжалва.

Резултатите от заседанието коментира и главният прокурор Иван Гешев. „Поредната „реформа“ почти закри военното правосъдие. Няколко от останалите съдии заседаваха почти 24 часа, до 05.00 часа тази сутрин. България може да се гордее с тези магистрати!“, написа Гешев в Туитър.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче