Секции

20 April 2024 01:09

Навършват се 121 години от създаването на читалище „Васил Левски“ във Войнягово

Навършват се 121 години от създаването на читалище „Васил Левски“ във Войнягово. Неговото начало е поставено на 25 март 1900 година- припомнят от екипа на културната институция и разказват, че учениците на Левски Петър Стоянов, Петър Пръмов, Янкул Попиванов заедно с младите учители и по–будни селяни осъществяват това благородно дело. За име на читалището те избират името на своя учител Васил Левски.

Вече над век читалището развива богата дейност. Многобройни са участията на неговите художествени самодейни състави в различни фестивали както у нас, така и в чужбина. Много са и наградите,които са призвание за труда на самодейците.

„Честит празник, скъпи самодейци и читалищни деятели! Бъдете здрави и благословени! Продължавайте да разнасяте славата на Войнягово и на неповторимия войняговски фолклор у нас и по света. Нека има благи вести, здраве и добри дела, свят, пълен с подадени ръце и чудеса. И да не забравяте да се усмихвате! Бъдете здрави!Благовец е!“- гласи празничната честитка на екипа на читалището.

/Снимка 1: читалище „Васил Левски 1900“-Войнягово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче