Секции

02 May 2024 17:07

Очакванията са за ускорен темп на ваксиниране в района (видео)

Медицинският щаб взе решение да се увеличат леглата в Пловдив и областта на заседанието си в петък“- съобщи Дани Каназирева. Така от днес започват да функционират нови 161 броя.

Данните сочат, че ковид ситуацията на регионално ниво се усложнява. 930 човека са хоспитализирани към днешна дата в Пловдивска област. Ситуацията в Карлово е от седмици по-усложнена. Екипът на карловската болница полага големи усилия да овладеят положението и всеки един болен да получи лечение. Случаите, които се нуждаят от интензивно лечение, се преместват за лечение в УМБАЛ „Свети Георги" в Пловдив по решение на Медицинския щаб- обясни още Каназирева.

Лекарите в болницата успяват да поддържат графика за лечение. В момента са 47 болните в отделението. Вече опитът за лечение на ковид е по-голям, съответно и лечението е по-добро, каза общинският кмет д-р Емил Кабаиванов. Той допълни, че в Медицински център 1 са направени до момента над 700 ваксинации. Има два стационарни и 2 мобилни екипа за ваксиниране срещу Ковид-19. Ако има достатъчно ваксини, в следващите три-четири седмици ще има сериозен пробив във ваксинацията на територията на община Карлово. Предстои ваксинация във ВМЗ-Сопот, както и при решение в 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Управителят на карловската болница постави въпроса и за изплащането от Здравната каса на антигенните тестове. Каназирева информира, че са водени разговори и предстои Надзорния съвет на НЗОК да реши този проблем.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче