Секции

23 April 2024 20:59

Ваксинацията във ВМЗ срещу ковид стартира от следващата седмица (видео)

Започва процес по изготвянето на график и списъци за ваксинирането срещу ковид във ВМЗ – това съобщи председателят на Областния медицински щаб Дани Каназирева след среща с ръководството и синдикатите в предприятието. В нея участваха и главният секретар на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева, кметът на общината д-р Емил Кабаиванов и председателят на ОбС Доньо Тодоров.

След разговор на Каназирева със здравния министър Ангелов е станало ясно, че ще бъдат осигурени ваксини за предприятието. Хората ще могат да избират между няколко вида, след като от 15 април в страната ще се внася и 4-та. При необходимост РЗИ имат готовност да изпратят и мобилен екип за ваксинация.

„Организацията вече се осъществява“- каза изпълнителният директор на ВМЗ инж. Иван Гецов. Очакванията са от следващата седмица да започне поетапно ваксиниране. То ще се извършва на място във ВМЗ. Така подходът, който ще се използва за комбината, е много добър, защото ще се щади производственият процес.

„Една ефективна и навременна ваксинация във ВМЗ ще помогне на целия регион“- коментира кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Според него, надеждата е в следващите два месеца да има сериозен скок във ваксинацията, което ще позволи да се намали заболеваемостта и натискът върху болничните заведения.

Пред синдикатите и ръководството на завода Каназирева съобщи още една добра новина - че работещите в завода ще получат великденски премии. Това е станало ясно след проведения вчера разговор с министъра на икономиката Лъчезар Борисов, тъй като в това тежко време трябва да се запази принципът на справедливост и всеки един човек да бъде подпомогнат. Предстои да се уточни размерът на допълнителното възнаграждение, уточни директорът на ВМЗ.

Съвсем скоро ще бъде решен и проблемът с остарелия водопровод при помпена станция „Московец" , проблем който касае и ВМЗ – обясни още Каназирева. „Имаме уверението от ВиК, че още следващата седмица ще започне подмяната на близо километър и половина от водопровода, като ще се направи всичко възможно ремонтът да приключи до летните месеци.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче