Секции

15 April 2021 21:27

Трима от Карлово влизат като депутати в 45-тия парламент

24.87% получава ГЕРБ-СДС в Пловдивска област и печели 3 депутатски мандата, също 3 взема и „БСП за България“ с 20.48%, два отиват при „Има такъв народ“ с 18.64, а по един при: ДПС- 8.5%, „Демократична България“- 4.74%, „Изправи се! Мутри, вън!“- 4.51%. Това показват изчисленията според данните на 17 РИК при обработени 100 % от СИК протоколите.

Очаква се Централната избирателна комисия окончателно да оповести мандатите и имената на новите депутати.

Съгласно резултатите, Веска Ненчева от „БСП за България“ и Данка Люртова от коалиция ГЕРБ-СДС са избрани за народни представители в новия 45-ти български парламент. В него ще влезе и Лъчезар Бакърджиев от „Има такъв народ“, ако Тошко Йорданов, който е водач на листите за 16-ти и 17-ти МИР, избере да е депутат от Пловдив.

Депутати от Пловдивска област стават също - Велизар Шаламанов от „Демократична България“, Румен Йончев – от „Изправи се! Мутри, вън!“, и Рамадан Аталай от ДПС.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Успяваме ли да съхраняваме българските народни традиции и обичаи?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота.


Джон Ленън