Секции

27 April 2024 03:35

Тошко Йорданов от ИТН и Младен Шишков от ГЕРБ водят по преференции в Пловдивска област

Водачът на листата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и Младен Шишков от ГЕРБ са рекордьори по преференции в Пловдивска област. След тях се нареждат Веска Ненчева от БСП, водачът на ГЕРБ-СДС Дани Каназирева и Енко Найденов от БСП. Пренареждане има само в листите на ГЕРБ-СДС и БСП, тъй като там кандидати са успели да прескочат необходимата 7% бариера. Преференциалният вот може да пренареди листата, ако за даден кандидат са гласували поне 7% от гласувалите за листата. Водачът не може да бъде изместен.

За водача на ГЕРБ-СДС са гласували 2883-а избиратели в областта. Най-голям личен вот е събрал четвъртият в листата Младен Шишков. Народният представител от Раковски е подкрепен от 3142 души и размества листата на коалицията, като се качва втори. След него по брой преференции се нарежда Данка Люртова, която е втора в листата – 1426. Без преференция са гласували 16 804 души.

Водачът на листата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов събира 4038 личен вот. Втори по преференции е Лъчезар Бакърджиев, който е трети в листата – 813. Следва Васил Апостолов с 451 предпочитания. За втория в листата Танер Тюркоглу са гласували 396 души. Без преференция са гласували 15 973 избиратели.

В БСП рекордьор по преференции сред червените кандидати в областта е Веска Ненчева, която е втора в листата – 2977. Асеновградският адвокат Енко Найденов се нарежда след нея с 2882. Той е 11-и в листата на БСП , но отива на трета позиция. Голям личен вот е събрал и четвъртият в листата Светозар Славчев – 2744. Той също е адвокат, но в Първомай. Водачът Манол Генов има 1463 преференции. 11 580 избиратели не са отбелязали нито едно от кръгчетата в бюлетината.

Със 783 личен вот е водачът на листата на „Демократична България“ Велизар Шаламанов. След него са вторият в листата Костадин Костадинов – 294 и Валентин Ройнов, който е седми – 289. Без преференция са гласували 3626 избиратели.

Водачът на листата на „Изправи се! Мутри, вън!“ Румен Йончев има 430 преференции, следва го третата в нея Лидия Гимишева с 354. Бюлетините без предпочитания са 3257.

С най-голям брой преференции в листата на ДПС в 17 МИР е поставеният на девето място Селим Емин – 377, но те не са достатъчни за пренареждане. Водачът Рамадан Аталай е бил предпочетен от 217 души.

/Източник информация: ПловдивПрес; снимки: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче