Секции

20 April 2024 01:17

ДГ“Гина Кунчева“ зарадва карловските медици с красиви картички за празника им

Възпитаниците на ДГ“Гина Кунчева“ изненадаха приятно с прекрасно ръчно изработени картички медиците в карловската болница по повод днешния им професионален празник.

„Идеята децата да изработят красиви картички и да зарадваме с тях лекарите и медицинските специалисти даде наша учителка“- разказа за Karlovo.tv директорът Христина Перчева. „Това е Надя Димитрова. Обсъдихме я заедно, споделихме я с всички и те единодушно я приеха.“

По време на творческия процес Перчева посещава групите и наблюдава въодушевлението, с което децата работят. На въпроса й защо правят тези картички, децата отговаряли, че искат да зарадват лекарите, „защото те се грижат за нас“. „Така наред с нашата почит към тях, възпитаваме и у децата уважение“ – убедена е тя.

Всяка една група е работила по своя креативна идея. Така се оформил един пъстър букет „Благодарност“ с много цветя, пеперуди, птички, сърца и детски усмивки.

Главна сестра Стефания Лулчева в МБАЛ“Д-р Киро Попов“ благодари от името на ръководството и своите колеги за прекрасната изненада на възпитаниците на детското заведение.

178 деца посещават ДГ“Гина Кунчева“. Те са разпределени в 6 възрастови групи от 3 до 7 години. В две от тях се работи по метода Монтесори, като по него през септември от новата учебна година се очаква да има и нов прием.

2021 година ще бъде изпълнена с поредица от празнични инициативи по повод 45-годишния юбилей на градината.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче