Секции

02 May 2024 00:41

Отдадоха почит с топовни залпове и камбанен звън на принц Филип, хиляди поднасят цветя в Лондон

Лидери от цял свят изпращат съболезнования за кончината на съпруга на кралица Елизабет втора, принц Филип, който почина вчера на 99 години. Знамената в кралството са спуснати наполовината. Кралският флот го почете с топовни залпове, а хиляди хора цял ден носеха цветя пред Бъкингамския дворец и замъка Уиндзор. Световните лидери продължават да поднасят съболезнованията си на британския кралски двор за загубата на принц Филип, който почина в петък на 99-годишна възраст. Вестниците в Обединеното кралство също излязоха с първи страници, изразяващи скръбта на нацията и съчувствие за голямата загуба.

В негова чест камбаните на Уестминстърското абатство удариха 99 пъти, броя на годините му, за да отдадат почит на принц Филип, който само след 2 месеца трябваше да навърши столетие.

С топовни салюти в цялата страна беше почетена паметта на му. Серията от 41 оръдейни залпове през една минута в британските градове, включително столиците на отделните части на Обединеното кралство Лондон, Единбург, Кардиф и Белфаст. Бойните кораби на кралския флот също изстреляха залпове в чест на принц Филип, който е участвал във Втората световна война с военноморските сили.

Въпреки ограниченията заради пандемията хиляди граждани се стекоха пред замъка Уиндзор и пред Бъкингамския дворец, официалната резиденция на кралицата в Лондон, за да положат цветя и послания на съпричастност към скръбта на кралското семейство.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Велики са тези, които разбират, че духовното е по-могъщо от каквато и да е материална сила, и, че мисълта управлява света.


Емерсън