Секции

27 April 2024 20:17

Задържаха мъж край Певците заради безакцизен тютюн

33 килограма безакцизен тютюн иззеха служители на пловдивската полиция.

За незаконната дейност са задържани двама мъже- единия е от пловдивското село Строево, а другия - жител на карловското село Певците.

Полицията продължава с ударните си акции срещу незаконната търговия с безакцизни стоки. Действията на органите на реда целят пресичане на държането и разпространението на стоки и продукти, за продажбата на които се налага акциз, а заобикалянето на закона води да реализиране на сериозни приходи за сивата икономика.

В следобеда на неделния ден е извършена рутинна проверка на лек автомобил "Опел Астра" с пловдивска регистрация. Собственикът на превозното средство – 36-годишен жител на село Строево бил с изрядни документи, но при последвалата проверка в багажника на автомобила били открити два чувала с тютюн. Иззетата ситно нарязана маса листа е с тегло 20 килограма.

Същия ден на улица извън регулацията на село Певците, служители на полицейското управление в Карлово проверили водач на луксозно „Ауди“ , управлявано от 56-годишен мъж от Пловдив. В автомобила били открити три чанти и чувал нарязан тютюн за пушене.

Разследващи ще продължат работа по случаите в хода на започнатите производства.

/Снимка: МВР/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче