Секции

03 May 2024 12:31

Започна обратното отброяване до наградите „Оскар“

Величествената жп гара „Юниън Стейшън“ в Лос Анджелис се готви да посрещне тазгодишната церемония за наградите „Оскар“. Зданието вече е украсено с характерните статуи на „Оскар“, а там ще бъде разпънат и червеният килим. Тази година надеждите на България са съсредоточени върху Мария Бакалова, която може да спечели статуетка за „Актриса в поддържаща роля“ за участието си в „Борат 2“.

Прочутата железопътна гара „Юниън Стейшън“ в Лос Анджелис постепенно се оформя като гигантски декор за тазгодишните награди „Оскар“ – най-престижните в света на киното. След като пандемията от коронавирус нанесе удар на сезона на наградите, Американската академия за филмово изкуство и науки избра да направи нещата по различен начин тази година. В интериора на „Юниън Стейшън“ са поставени прочутите статуетки „Оскар“, но в човешки ръст. На церемонията ще бъдат допускани гости – режисьори, актьори, сценаристи и по един придружител, но всички ще бъдат разположени в основната зала съгласно протоколите за безопасност.

Джеси Колинс – продуцент на церемонията за 93-ите награди „Оскар“: Очевидно искаме зрителите да си кажат, че е била добра церемония, прекрасна, че са се забавлявали добре, но същевременно да си кажат: „Нямам търпение да се върна в кинотеатъра. Да отида на кино този уикенд, ако театрите са отворени в квартала. Искам да се върна там“.

Въпреки намалените мащаби, редица знаменитости, включително Зендая, Харисън Форд и Рита Морено ще се появят на живо в „Юниън Стейшън“ с определена цел – като представящи номинирани и наградени. Разбира се, кинотеатър „Долби“ също играе спомагателна функция при награждаването, но основната сграда ще бъде жп гарата. Продуцентите на шоуто ще използват естествената светлина от огромните прозорци в основната зала, преди слънцето да залезе по време на церемонията. Ще има и допълнително изкуствено осветление на масите за гостите, които ще са едва 170 в основната зала, според санитарно-хигиенния протокол заради COVID-19. В „Долби тиътър“ има 3400 места. Тази година българските надежди за награда са големи – Мария Бакалова е номинирана в категорията „Актриса в поддържаща роля“ за филма „Борат 2“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче