Секции

03 May 2024 14:05

Дисниленд в Париж отвори като ваксинационен център

Конгресен център на „Дисни“ в Париж отвори като център за масова ваксинация. Засега капацитетът му е 1500 души на ден, но може да бъде удвоен, ако бъдат доставени допълнителни количества ваксини. Междувременно стана ясно, че над 1 милиард дози ваксини са поставени в цял свят към настоящия момент.

Нов център за масова ваксинация бе открит в конгресния център „Дисниленд“ в Париж. Капацитетът му се очаква да бъде 1500 души на ден. Мястото ще бъде отворено само през уикендите. Ако бъдат доставени допълнителни дози, капацитетът може да достигне до 4000 инжекции дневно. Пожарникари посрещат хората в Конгресния център, докато медицинските лица поставят инжекциите.

Тиери Кудер – представител на департамент Сен-е-Марн: „Дисни“ предложи да направи това приказно, изключително място достъпно за ваксинации, като по този начин можем да увеличим бройката на хората, които се имунизират. Това не са напълно неприятни условия за ваксинация, тъй като самата инжекция не е момент на радост. Но пък имаме много приятен и полезен инструмент.

Близо 14 милиона французи са получили най-малко първа доза на ваксина срещу COVID-19, което е приблизително един на четирима възрастни.

Над един милиард дози ваксини са поставени в цял свят, по-малко от пет месеца след началото на първите ваксинационни кампании, показва преброяване на Франс прес. Най-малко 1 002 938 540 дози са поставени в 207 страни и територии според изчисления по официални източници. Над половината – 58 процента са поставени в три страни: САЩ с 225.6 милиона, Китай с 216.1 милиона и Индия със 138.4 милиона. Като дял от населението обаче води Израел, където близо 60 процента от израелците са изцяло имунизирани.

Следват страни като Великобритания, където 49 процента от населението са получили поне една доза, Обединените арабски емирства (над 51 на сто), САЩ (42%), Чили (41%), Бахрейн (38%) и Уругвай (32%).

В ЕС са поставени 128 милиона дози на 21 процента от населението. Водят Малта (47%) и Унгария (37%).

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче