Секции

05 May 2024 09:58

36 военнослужещи от 61-ва механизирана бригада тържествено положиха клетва на връх Шипка

На 27 април 36 военнослужещи от състава на 61 механизирана бригада тържествено положиха военна клетва в подножието на „Паметника на Свободата” на връх Шипка - свещенния символ на саможертвата на българския войн в името на нашата родина България.

На церемонията присъстваха Галина Стоянова - кмет на Община Казанлък, Гергана Микова - областeн управител на област Стара Загора, Негово Благоговейнство архимандрит Богослов – протосингел на Старозагорската митрополия, бригаден генерал Деян Дешков - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, д-р Чавдар Ангелов - директор на национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа”, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, близки, приятели и граждани на Казанлък.

„Вие дадохте обет пред Бог, другарите, близките и дедите ни. Обет храбро да защитавате целостта и независимостта на нашата Родина. Служете честно и достойно! Добре дошли в редиците на Сухопътни войски! Добре дошли в строя на 61-ва механизирана бригада!” – каза в приветствието си към новозаклелите се военнослужещи бригаден генерал Дешков.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Благоговейнство архимандрит Богослов.

Церемонията завърши с тържествено изпълнение на химна на Република България от новозаклелите се военнослужещи, които преминаха и в тържествен марш пред развълнуваните погледи на гости, родители и близки.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче