Секции

05 May 2024 01:42

Кметът д-р Кабаиванов: Светлият пример на Възкресението е нашата пътеводна звезда

По повод Страстната седмица и в очакване на Възкресение Христово кметът д-р Емил Кабаиванов отправи специално обръщение към жителите на община Карлово. В него се казва:

"В средата на Страстната седмица, в очакване на Празника на празниците – Възкресение Христово, се обръщам към вас с пожелания за здраве, радост и светлина в сърцата и домовете. За нас, християните, тази седмица е тъжна – за пореден път съпреживяваме мъките и страданията на нашия Господ Иисус Христос по пътя към Голгота. Но в края на този път ни чака изумителната награда – великото Христово Възкресение, победата над смъртта и спасението на човечеството.

Страстната седмица е метафора на целия човешки живот. Тя символизира ежедневната борба, несгодите, трудностите, с които трябва да се справяме. И приключва с победата на справедливостта и доброто. В това е смисълът на нашия християнски оптимизъм – че никое зло не е вечно, че тържеството на светлината е неизбежно.

Последните месеци бяха трудни за всички. Но именно нашата вяра ни помага да издържим изпитанията. Светлият пример на Възкресението е нашата пътеводна звезда. Нека бъдем смирени и чисти по сърце, за да посрещнем достойни деня, който народът ни с право е нарекъл Великден.

Бъдете здрави и търпеливи!"

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн