Секции

07 May 2024 12:09

Спасителна операция за малък кит, заседнал в река Темза в Лондон

В ход е спасителна операция за спасяването на малък кит, който заседна в неделя вечерта в река Темза, в югозападен Лондон. Той е дълъг приблизително 3-4 метра и все още е жив, каза говорител на властите.

Необичайна спасителна операция се проведе в Лондон – спасяването на заседнал в река Темза кит.

Спасителите работиха цяла нощ в неделя, за да освободят малък кит, заседнал в коритото на реката в югозападен Лондон, съобщават местните медии.

От пристанищната администрация в столицата, която притежава и експлоатира шлюза, съобщиха, че китът е заседнал около 19:00 часа.

Той е бил забелязан за първи път по-рано през деня на няколко мили нагоре по реката близо до моста Барнс.

Майлс Дейвис, жител на Лондон

Един приятел ми се обади, за да каже, че кит е заседнал в Темза. Не можахме да повярваме на очите си, когато за първи път видяхме горкото животно във водата, не всеки ден се случва нещо подобно в Ричмънд

Малка тълпа от любопитни зяпачи се събра, за да наблюдава как екипът работи, за да извади кита от мястото, където се беше заклещил. Те преместиха внимателно животното върху малка платформа.

Почти четири часа по-късно китът беше успешно преместен на по-безопасно място.

Според зоолози бозайникът е малък ивичест кит, вид често срещан в Северния Атлантически океан. Той ще бъде прегледан от ветеринар, за да се гарантира, че е достатъчно здрав, за да бъде освободен.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче