Секции

06 May 2024 06:47

Зам.-кметът Антон Минев е удостоен с престижно отличие от Областния съвет на БЧК

Областният съвет на БЧК-Пловдив награди най-активните си доброволци, които са работили по време на пандемията от COVID-19.

Церемонията по връчването на отличията се състоя в двора на Многофункционалния социален център на БЧК – Пловдив и бе открита от директорът на БЧК – Пловдив, Таня Георгиева, която връчи и престижните награди. По думите й активна работа са извършили над 300 доброволци, 90 от тях са работили със своите автомобили и не са спирали през последната година. Те са предоставяли социална помощ и услуги, психосоциална подкрепа, работили са в извънредни ситуации и са близо до най-уязвимите групи на обществото.

С най-високото отличие златен медал бе удостоена д-р Петрония Карамитрева - председател на Областната организация. Заместник - кметът на Карлово Антон Минев бе награден с бронзов медал, а отличие „Заслужил деятел на БЧК“ получи онкопсихолога Елена Атанасова. Връчени бяха и призовете „Отличник на БЧК“. Най-младите доброволци, които са членове на Младежката червенокръстка организация, получиха признанието за „Млад отличник на БЧК“.

Така Български Червен кръст - Пловдив отбеляза 8 май-Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Датата не е избрана случайно - на този ден преди 193 години е роден големият швейцарски хуманист Анри Дюнан – основоположникът на Червенокръсткото движение. Неговите идеи за солидарност и взаимопомощ, за грижа към страдащите са живи и днес на фона на безпрецедентната глобална криза и са фундамента, върху който реализират дейността си 192 национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец. Българският Червен кръст вече 143 години изпълнява своя хуманитарен мандат и своята спомагателна роля в помощ на държавата, закриля и подпомага уязвими групи граждани, като опазва тяхното достойнство.

/Снимка: Областен съвет на БЧК/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче