Секции

07 May 2024 09:54

СЗО: Индийският щам на COVID-19 е засечен в 44 страни, вярващи се мажат с кравешка тор за имунитет

Щамът на коронавируса, причинил мощната смъртоносна вълна в Индия е открит в 44 страни по целия свят. Това съобщиха от Световната здравна организация, които са притеснени от силно заразната индийска мутация. Жертвите в страната надминаха четвърт милион, с над 4 хиляди починали дневно. На този фон десетки индийци се мажат с тор от свещените за тях крави, за да не се заразят с ковид

От СЗО са много притеснени, че силно заразният индийски вариант на коронавируса вече е засечен в 44 държави. Тази мутация на ковид-19 буди тревога в световен мащаб. Той се разпространява много по-бързо и до момента е убил 250 000 души в Индия, чието население е 1,3 милиарда души.

Само за последното денонощие жертвите надхвърлят 4 200 души, а броят на заразените е повече от 23 милиона. В болниците липсват легла, кислород и лекарства. Много експерти подозират, че реалните цифри може би са 10 пъти много по-високи.

В щата Гуджарат в Западна Индия вярващи ходят веднъж седмично във ферми за крави, за да покриват телата си с кравешки тор и урина с надеждата, че това ще повиши имунитета им срещу коронавируса или ще им помогне да се възстановят.

В индуизма кравата е свещен символ на живота и земята, и от векове индусите използват кравешки тор за почистване на домовете си и за молитвени ритуали, вярвайки, че има терапевтични и антисептични свойства.

„Виждаме, че дори лекари идват тук. Те вярват, че тази терапия подобрява техния имунитет и могат да се грижат за пациенти без страх“, разказва, мениджър във фармацевтична компания, по думите на когото практиката му е помогнала да се възстанови от COVID-19 миналата година.

Докато участниците в ритуалите чакат сместа от тор и урина по телата им да изсъхнат, те прегръщат или отдават почит на кравите и практикуват йога, за да повишат нивата на енергията си. След това покритието се измива с кравешко мляко.

Лекари и учени в Индия и по света многократно предупреждават да не се практикуват алтернативни методи за лечение на коронавируса, като казват, че те могат да доведат до фалшиво чувство за сигурност и да усложнят здравословните проблеми.

Съществуват и рискове за здравето, свързани с мазването или консумацията на тези продукти, редица болести могат да се разпространят от животното върху хората, предупреждават имунолози.

Има и опасения, че практиката може да допринесе за разпространението на вируса, тъй като включва хора, които се събират в групи.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всичко почива в крайна сметка на факта, че всеки може да разбере онова, което е единосъщностно с него.


Шопенхауер