Секции

07 May 2024 17:02

Вкусът на свободата: Британците пият бира в заведенията, ходят на кино и театър

Британците опитаха отново вкуса на почти пълната свобода – от понеделник заведенията за хранене и пиене се напълниха и отвътре. Мнозина предпочетоха културно занимание – театър или кино. Въпреки заплахата от индийския вариант на коронавируса, който може да се превърне в доминиращ на Острова, облекчаването на противоепидемичните мерки върви по план. Британците се насладиха на пинта бира с приятели и колеги в местните пъбове и кръчми в Лондон. Това стана възможно, след като заведенията отвориха и вътрешните си части в предпоследния етап от облекчаването на коронавирусните ограничения. Макар и в различна степен, мерките се отменят в Англия, Шотландия и Уелс. Най-голямата криза в здравеопазването от век насам бе придружена от драстично разширяване на пълномощията на държавата, а по време на локдауна полицията можеше да прекъсва партита и протести, както и да налага глоби. Окончателното отваряне е предвидено за 21 юни, въпреки безпокойството, предизвикано от локални огнища на индийския вариант на коронавируса.

Дейв Таунзенд – клиент на пъб:

„Хората бяха затворени по домовете си, не можеха да се срещат с приятели. Окей, отвориха външните площи на заведенията преди месец, но не беше същото като да се съберем вътре. Прекрасно е да влезем отново в пъбовете и да се срещнем с приятели. За това става въпрос.“

Мнозина британци отидоха на театър и кино, след като и местата за култура и развлечения заработиха при намален на 50% капацитет и скриктно съблюдаване на здравните протоколи. На Острова се сблъскват две полярни мнения относно разпространението на индийския вариант на вируса B.1.617.2. Здравните специалисти го смятат за по-трансмисивен и заразен от британския, но повечето хора, включително политиците, са на мнение, че той не може да попречи на пълното отваряне на икономиката и социалния живот. В цяла Англия са позволени събиранията на до 30 души на открито, докато шестима души от две отделни домакинства могат да се срещат в домовете си.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки проблем, който реша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.


Декарт