Секции

02 May 2024 07:34

Карловски експерти на работна визита в Египет

Карловски експерти бяха на делово посещение в египетския град Луксор по проекта „STARS of Women“, реализиран по програма Еразъм+малки партньорства в областта на спорта.

Цветелина Захарлиева - директор на Младежки информационен център, Катя Мачева – началник отдел "Социални и младежки дейности, спорт и туризъм" в община Карлово, и Веселин Божков – председател на Постоянната комисия по „Туризъм, спорт и младежки дейности“в местния парламент, се запознаха с участието на жените в спорта в Египет.

Заедно с партньори от Румъния, Полша, Кипър и Египет в периода от 16 до 19 май те се убедиха в удивителните успехи на египетските жени-спортистки. Постижения, които разбиват стереотипите за жените в арабския свят.

По време на работната визита карловските експерти посетиха и спортни клубове в Египет, като се включиха в отделни спортни занимания.

Предстои да бъде оповестено и проучването за жените в спорта в 5-те страни партньори по проекта. Наред с това всеки партньор трябва да организира спортни събития в своята страна за Европейската седмица на движението 24 - 30май 2021.

/Снимки: Младежки център-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче