Секции

29 April 2024 17:12

Стоев встъпи официално като областен управител и обеща да работи за честни избори

Новият областен управител Ангел Стоев встъпи официално в длъжност днес. Той бе посрещнат от Дани Каназирева, която управляваше институцията до април. Тя му подари красив букет цветя в знак на приемственост и уважение като пожела областна управа да продължи да бъде институция, близо до гражданите, в каквато се е превърнала в последната година и половина, както и да продължи да следи проблемите и проектите в областта.

Временно изпълняващият длъжността областен управител Петър Петров в присъствието на Евелина Апостолова и Димитър Керин – зам.-областни управители, връчи на Стоев ключа и печата на Областна администрация, както и печата на В и К асоциацията с думите: „за вашата длъжност се изискват много качества: честност, енергия, търпение и патриотизъм. Смятам, че ги притежавате.“

„Приех поканата да стана областен управител като оценка за моите управленски качества. Аз не се съм политик. Може би съм предпочетен, заради управленския си опит. Пред мен и Областна управа има една-единствена задача – осигуряване на честни избори и аз ще дам всичко от себе си, за да я изпълня по един достоен начин. Разчитам и на експертизата на хората от областна администрация. Ще се движат, разбира се, и всички дейности, с които се занимава администрацията“, заяви от своя стана Ангел Стоев и изрази надежда, че по най-бързия начин ще навлезе в спецификата. Той благодари на предишния екип за досегашната работа и подчерта, че е особено впечатлен от дейността на предишната областна управа, свързана с медицинския щаб при справянето с коронакризата. Благодари и на Петър Петров, че е организирал и провел навреме консултациите с политическите сили за съставяне на районни избирателни комисии. Ангел Стоев припомни кои са основните принципи, които ще го ръководят: почтеност, прозрачност и професионализъм.

/Снимка: Областна администрация Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче