Секции

29 April 2024 00:06

Карловски военни участват в тактическото учение „Balkan Sentinel 21”

Тактическо учение с бойни стрелби с международно участие „Balkan Sentinel 21” бе официално открито днес на учебен полигон „Ново село“.

То се провежда от 21 май до 4 юни 2021 г. с участието над 600 военнослужещи от Сухопътните войски на България, сред които 3-ти механизиран батальон и придадени формирования от 61-ва механизирана бригада, както и танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти.

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков прие строя с блоковете на страните-участнички и приветства военнослужещите. По думите му, „Учението „Balkan Sentinel 21” е едно от серията свързани учения „Defender Europe 21“, което дава възможност за усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост в национален и съюзен формат“. Бригаден генерал подчерта също, че „съвместното изпълнение на задачите ще бъде ярка демострация на професионализма на военнослужещите от България, Грузия и САЩ и готовността ни да споделим общи ценности, опит и знания. Учения от такъв характер ни предоставят възможността за разширим контактите си в професионален план, да подобрим цялостната координация със съюзниците и партньорите и изградим единство помежду си“.

Офицер планиращ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер провеждащ учението е командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, офицер с първостепенна отговорност към офицера планиращ учението е заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов, директор на учението е заместник-командирът на 61-ва механизирана бригада полковник Мирослав Костадинов.

/Снимки: 61-ва механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче